• Information


  Jag som är upphovsman till denna hemsida är en hängiven samlare av besticket Thebe. Allting började när jag köpte min farbrors gamla sommarstuga. I bohaget fanns en uppsättning bestick som jag aldrig sett förut och som jag tyckte hade en tilltalande form. Bland annat fanns där tolv matknivar med kort blad och tandad egg! Viljan att komplettera övergick småningom i samlande.

  Min samling är inte komplett. Jag saknar till exempel samtliga delar av det bordsset med salt- och pepparströare samt senapsburk och vinägerflaska i pressglas stående på en rostfri bricka. Har Du hela eller delar av detta och kan tänka Dig att sälja så köper jag gärna. Jag har en del dubletter, även vissa "svåra" delar att vid önskemål lämna i byte. Kanske också att sälja. Jag saknar även ett av de tre askfaten, vissa storlekar av kannor, karotter, grapefruktskedar etc.

  Sitter Du inne med information i form av foton, produktblad eller dylikt som Du kan tänka Dig att dela med Dig av till denna hemsida, hör då gärna av Dig.

  Eftersom det har varit svårt att få en överblick över exakt vad som producerats i serien under årens lopp så reserverar jag mig för eventuella felaktigheter som kan ha smugit sig in i text- och bildmaterial.

  Jag vill tacka Anna-Lisa Larsson, Folke Löfvén, Smulan samt alla andra som försett mig med bestick. Tack också Linsfia för HTML-kodningen.

  /Bertil Linderholm

 • © thebe.se